April 17, 2018

Labinprogres TPS dobio potporu države za promociju na sajmovima

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić dodijelila je jučer ugovore o bespovratnim sredstvima u sklopu trajno otvorenog poziva „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“, donose iz ministarstva. Ukupna vrijednost 23 potpisana ugovora u okviru poziva iznosi 14,5 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena predstavljanju domaćih poduzeća na globalnim tržištima s ciljem povećanja udjela malih i srednjih poduzeća u ukupnom izvozu roba i usluga.
Svečana dodjela ugovora upriličena je na okruglom stolu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „EU fondovi i izvoz“. Na okruglom stolu su sudjelovali državna tajnica iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, glavni ekonomist Zagrebačke banke Hrvoje Dolenec te predstavnici poduzeća koji su korisnici EU fondova – Miroslav Poljak, član Uprave Končar Elektroindustrija d.d., Zoran Vujčić, direktor tvrtke Multicom d.o.o. i Marijan Pojatina, direktor tvrtke Olival d.o.o.
„Tijekom protekle godine značajno se intenzivirao postupak dodjele bespovratnih EU sredstava te je tako tijekom 2017. godine Ministarstvo dodijelilo ukupno 1791 potpora za poduzetnike i poduzetničku infrastrukturu vrijednih 2,23 milijarde kuna“, istaknula je Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta. Također je dodala kako je u posljednjem istraživanju koje su proveli među korisnicima bespovratnih potpora čak 83 posto poduzetnika istaknulo da su dosadašnji natječaji obuhvatili njihove potrebe, a 79 posto poduzetnika ponovno bi se javilo na natječaje.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz europskih fondova osigurava bespovratnu potporu malim i srednjim poduzetnicima kako bi kroz ulaganja u proizvodnju i lakši pristup međunarodnim tržištima povećali svoju konkurentnost i ostvarili rast.
Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta istaknula je kako je Ministarstvo danas objavilo poziv za bespovratna sredstva za izgradnju i opremanje kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva, u vrijednosti 200 mil. kn, a u narednih deset dana Ministarstvo će objaviti još jedan poziv kojim će se poduzetnicima olakšati procedura ostvarivanja sredstava putem vaučera. „Najveći interes poduzetnika je za one programe gdje su ulaganja u konkretnu opremu. U 2018. planiramo još 2 mlrd. kn staviti poduzetnicima na raspolaganje“, rekla je Mikuš Žigman.
LABINPROGRES – TPS D.O.O.

Naziv projekta: Jačanje tržišne pozicije Labinprogres-TPS d.o.o. putem
internacionalizacije poslovanja
Vrijednost projekta: 339.391,79 HRK
Iznos potpore: 195.908,10 HRK
Lokacija projekta: Labin, Istarska županija

Opis projekta:

Tvrtka se bavi proizvodnjom i prodajom poljoprivredne mehanizacije. U sklopu projekta
planiraju predstaviti svoje usluge na 2 međunarodna sajma, s ciljem povećanja mogućnosti
poslovne suradnje s inozemnim partnerima. Osim toga, kroz sudjelovanje na sajmovima
tržište će se upoznati sa novitetima u proizvodnom programu, što neposredno utječe na
povećanje prepoznatljivosti brenda Labinprogres te se planira sklapanje 5 novih ugovora.
Projekt će doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 12.821.558 kn odnosno za 40 posto te
prihoda od izvoza za 12.524.309 kn odnosno za 50 posto.

 

http://5portal.hr/vijesti_detalj.php?id=15568